Contacte

CENTRE ILS 

Irene López Sanz
GRAN VIA CORTS CATALANES, 415-417 Ent. 2ª  Esc. A
08015 BARCELONA

 

Desitja un tractament?

 

Truqui'ns al número de telèfon:

Tel. 934244285

Hores a convenir de dilluns a divendres

 

Correu electrònic:

irlosa.ils@gmail.com

 

Descarrega't de franc la nostra APP

Notícies

Promocions


Nova presencia a Internet
Informi's ara també a Internet sobre les opcions terapèutiques i els serveis que ofereix el nostre centre.

Articles interessants:

LESIÓ DEL LLIGAMENT ENCREUAT ANTERIOR

Quina funció té?

És el fre principal del desplaçament anterior de la tíbia, limita la rotació tibial i la angulació externa i interna del genoll quan està completament estirada, el lligament creuat anterior és el que es lesiona amb més freqüència.


Quin és el seu mecanisme de trencament?

Un canvi brusc en la direcció del genoll al desaccelerar bruscament, per exemple al caure i donar suport malament l’extremitat després d’un salt, o bé al parar-se bruscament després de córrer.


Quins símptomes ocasiona la seva ruptura?

Pot ocasionar diversos dels següents símptomes: El pacient sent un soroll tipus explosió “crac”, inestabilitat del genoll, li falla, sensació que no li aguanta, inflamació moderada o severa, dificultat per donar suport a la extremitat lesionada.


Quin tractament té el trencament del Lligament Creuat Anterior?

El Lligament Creuat Anterior trencat es desfà com el trenat d’una corda i no es pot curar per si mateix. La decisió entre tractament quirúrgic o no quirúrgic es basa en múltiples variables específiques per a cada individu.


En quines situacions es pot indicar tractament no quirúrgic?

Quan hi ha una edat avançada o un nivell d’activitat física del pacient baix, també depèn del grau d’inestabilitat del genoll: si globalment sembla bona i el nivell d’activitat física és baix, si no hi ha lesions associades: trencament de meniscs, lligaments, cartílag. El tractament no quirúrgic implica: Que el lesionat pugui complir un programa de rehabilitació prolongat i personalitzat: per exemple, reforçament muscular de l’extremitat inferior. Sovint cal una genollera estabilitzadora per realitzar determinades activitats esportives i per descomptat baixar el ritme o canviar l’activitat física per una més suau.


Quan s’indica tractament quirúrgic?

En atletes d’elit o en atletes que vulguin seguir realitzant una pràctica esportiva sense problemes. Afortunadament la cirurgia reconstructiva del lligament creuat anterior, es recupera per complet. Sense cirurgia aquests pacients són incapaços de tornar a la seva activitat esportiva d’elit a causa de la inestabilitat del seu genoll i hi ha risc elevat de presentar altres lesions.


En què consisteix la cirurgia del Lligament Creuat Anterior?

Aquesta cirurgia es realitza per artroscòpia: mitjançant dues o tres incisions (cadascuna d’1 cm.) Practicades al genoll.

El Lligament Creuat Anterior trencat ha de substituir-se per un empelt obtingut del mateix pacient i de la mateixa genoll lesionat per exemple, obtingut de l’extrem inferior de la ròtula, tendó rotular i tuberositat tibial anterior. Aquesta zona d’on s’obté l’empelt es regenera completament i l’any mostra les mateixes característiques que presentava anteriorment. Semitendinós, semimembranós, Tendó d’Aquiles, tendó rotular. En determinats casos es pot utilitzar empelt de banc d’ossos. L’empelt implantat adopta les mateixes característiques d’un lligament a partir del cinquè o sisè mes de la intervenció.


Com és el postoperatori de la intervenció del Lligament Creuat Anterior?

L’extremitat intervinguda s’immobilitza amb un petit embenat elàstic. Ha de començar a doblegar i a estirar el genoll al dia següent de la intervenció. Pot donar suport completament l’extremitat, i en funció de les molèsties i la sensació subjectiva d’inestabilitat, els primers dies pot ajudar-se d’una o dues crosses i portar una genollera de neoprè.


Quan s’inicia la Rehabilitació?

L’endemà de la intervenció, assistit per un Fisioterapeuta. Haurà enfortir la musculatura de la cuixa i el panxell i intentar durant els primers dies estendre per complet el genoll i flexionarla més de 90º. Acudirà a rehabilitació. Al mes pot anar en bicicleta, fer natació. Als dos mesos pot practicar jòguing. Transcorren 5 o 6 mesos fins que l’empelt implantat adopta les mateixes característiques d’un lligament, de manera que no es poden reprendre activitats esportives de contacte (tennis, futbol, ​​esquí, dansa, etc.) fins a llavors.

La rehabilitació és un factor fonamental en la recuperació després de la intervenció del lligament creuat anterior.

(Centre ILS, Tel. 93 424 42 85)

ARTICULACIÓ TEMPORO MANDIBULAR (ATM)

L’articulació temporo mandibular (ATM), és una unitat morfològica integral i coordinada per nombroses estructures òssies com són: l’os temporal, os occipital, esfenoide, maxil·lar, mandíbula; músculs com els bucals, linguals, cervicals, dents, nervis i vasos sanguinis.


Articulacions a destacar:


• Occípito – atlantoidea (C0-C1)
• Atlanto – axoidea (C1-C2)
• Vèrtebres cervicals.
• Regió temporomandibular.

Totes aquestes estructures es relacionen intervenint en:


• Funció digestiva.
• Funció respiratòria.
• Funció genètica.
• Funció d’equilibri i orientació.
• Funció d’empassar.

Aquesta última és una de les articulacions més importants dins dels tractaments del dentista, conjuntament amb l’osteòpata, ja que tenen relació amb nombroses estructures a través de la qual podem tractar problemes com:


• Cefalees.
• Ciàtiques.
• Xiulets a les orelles (acúfens).
• Sinusitis.
• Pèrdua de peces dentals.
• Problemes de masticació.
• Problemes cervicals.
• Problemes toràcics.
• Problemes depressius.

(Centre ILS, Tel. 93 424 42 85)

DIGUES ADÉU AL DOLOR, AMB MAGNETOTERAPIA

Per als que fan servir els camps magnètics com efectes terapèutics, de vegades hi ha confusió sobre els conceptes de Biomagnetisme i Magnetoteràpia.

El Biomagnetisme és una de les branques de la Biofísica, que estudia els efectes del magnetisme en els organismes vius. El camp magnètic de la Terra que està afectant permanentment a tots els éssers humans, a causa de les explosions solars, canvis de pressió, el moviment de la Lluna, tempestes elèctriques, etc.

Els camps magnètics interns de l’organisme també s’alteren per traumatismes, tensions, desequilibris orgànics per virus, ingesta d’aliments inadequats o factors externs que ens envaeixen constantment, etc.

La Magnetoteràpia forma part del Biomagnetisme i està orientada a la prevenció i millora de les patologies diverses dels éssers humans.

La Magnetoteràpia és una teràpia que utilitza aquestes propietats per al tractament del dolor i malalties a través dels seus imants.

El gran imant de la nostra terra exerceix una gran influència sobre la vida al planeta, ja que el seu camp magnètic encara que aquest és més petit pel que fa a intensitat, posseeix la força de travessar fins i tot els òrgans interns del nostre cos. És per això que quan apliquem un imant en una zona del nostre cos afectada poralguna malaltia, l’efecte imant reordenarà la zona afectada, alleujant el dolor.

L’aplicació terapèutica de l’imant és de gran ajuda tant en dolències i malalties cròniques com en les contretes més recents, a més de millorar la circulació de la sang aportant nutrients als teixits i músculs.

L’imam té 2 pols un de negatiu (-) anomenat pol nord i un altre positiu (+) anomenat pol sud i cada un d’ells té efectes terapèutics diferents.

El pol negatiu (-) o nord està indicat en combatre processos inflamatoris i calmar o ajudar a remetre el dolor com per exemple osteoporosi, artrosi, neuràlgies. El pol negatiu deté o intenta inhibir els processos nocius per a l’organisme i també és regenerador i relaxant.

El pol positiu (+) o sud està indicat per proporcionar fortalesa, energia, vitalitat, patologies musculars, fractures òssies, lesions lligamentoses, etc. El pol sud enforteix, activa i impulsa els processos biològics de l’organisme, és revitalitzant i dinamitzador.

La manera d’ocupació és molt simple i indolor, únicament només cal posar el pol seleccionat a la zona indicada sobre la pell. El temps d’aplicació de l’imant variés segons la dolència, entre 15 a 40 minuts aprox.

Com totes les teràpies també té contraindicacions no s’ha d’utilitzar en persones que portin marcapassos o pròtesis, pateixin trombosi, processos hemorràgics o càncer i no s’ha de d’aplicar en casos d’embaràs. El gran avantatge d’aquesta tècnica que gairebé no té efectes secundaris en casos molt aïllats durant les primeres sessions poden aparèixer irritabilitat, insomni, nerviosisme, vertigen, reagudització del dolor però remeten ràpidament.

Si estàs interessat en conèixer més sobre aquesta tècnica no dubtis a trucar-nos, et farem una valoració i aplicarem un tractament personalitzat per al teu problema.

Sempre és important visitar al teu metge de confiança davant de qualsevol dubte o símptoma.
(Centre ILS, Tel. 93 424 42 85)

 

DOLOR CERVICAL I EL SEU ALLEUJAMENT 

Un estudi publicat a la revista Annals of Internal Medicine revela que les manipulacions vertebrals són més eficaços a llarg termini per alleujar el dolor cervical que els fàrmacs.
Aquest tipus de tractaments que s’aplicaran per al mal de coll ha de ser practicat per osteòpates, quiropràctics, fisioterapeutes i altres especialistes de la salut en teràpies manuals.

També hem de recordar que en cas de qualsevol mal de coll, és aconsellable visitar al seu metge, fer un reconeixement i avaluació per diagnosticar l’origen de la malaltia i d’aquesta manera poder aplicar el tractament més adequat.
Això és important a tenir en compte si el dolor és provocat arran d’un accident de trànsit, una possible protusió discal o hèrnia discal entre altres patologies.
Si aquest és el teu problema i vols trobar una solució no dubtis a trucar-nos i visitar-nos, et farem un tractament personalitzat per al teu problema.
Centre ILS – (Tel. 93 424 42 85) Es necessita cita prèvia.

 

DORMIR BÉ MILLORARÀ LA TEVA QUALITAT DE VIDA

No dormir o dormir malament, un problema molt freqüent.

Qui no ha passat la nit en blanc sense saber el motiu o persones que tenen problemes per dormir cada dia i han d’usar fàrmacs per aconseguir un somni reparador. Moltes poden ser les causes, i parlarem d’algunes d’elles, no és casualitat que actualment moltes persones ho pateixin, problemes econòmics, laborals, familiars, i preocupacions, són les causes més habituals, però analitzem 2 que poden passar desapercebudes, però no per això són menys importants.

L’alimentació, o més en concret el sopar, els aliments que consumim abans d’anar al llit, com poden afectar-nos:


– Consums baixos d’aliments rics en triptòfan. Aminoàcid que es troba en proteïnes animals i plantes.
– Aliments rics en triptòfan com ara (arròs integral, soja, germen de blat, llavors sèsam o lli, carns, fonoll, ous, pinya, plàtan, alvocat) juntament amb els hidrats de carboni activen la via d’entrada d’aquest aminoàcid traspassant la barrera hematoencefàlica activant la producció de serotonina amb efectes calmants. Augmenta els teus nivells de triptòfan suplement d’aquest aminoàcid.

– Limitar la cafeïna: begudes com cafè, te, coles i qualsevol beguda energètica, que aquí no donarem noms, ens poden mantenir en alerta fins a 6 hores. Pensa en deixar aquest tipus de begudes es tens problemes per dormir o no les consumeixis durant les 6 hores anteriors a dormir.

– Evita menjars abundants abans d’anar a dormir: menjar en quantitat abundant pot mantenir-te despert, ja sigui per la càrrega energètica o pel volum i la dificultat de digestió que poden provocar cert tipus d’aliments si els teus enzims digestius no poden suportar tanta càrrega. Algunes enzims digestius poden ajudar-te en les digestions.
Una altra causa del nostre insomni pot ser una deficient producció de melatonina, hormona que afavoreix la son i el descans però que amb l’edat pot veure disminuïda la seva producció, amb un suplement de melatonina augmentarem la seva circulació en sang i millorarà la nostra qualitat de son.

(Centre ILS, Tel. 93 424 42 85)

 

COM EVITAR MENJAR ESCOMBRARIES

Un nou estudi ha demostrat que els àpats freqüents i saludables són la manera més segura d’evitar les apetències cap els menjars escombraries. Les imatges del cervell reflecteixen que, quan baixen els nivells de glucosa, el còrtex prefrontal perd la capacitat de protegir-nos contra el desig d’aliments hipercalòrics, i llança la crida de consumir aliments per mantenir un balanç de glucosa positiu. Els aliments complets com les fruites, vegetals, carn magra, són els aliments més beneficiosos per mantenir estables els nivells de glucosa, evitant que es produeixin alteracions notables.

Si no tens a mà aliments saludables o aquestes tan acostumat a menjar menjar alt en calories i baixa en nutrients i vols donar el pas, pots començar amb un suplement que bloquegi els greixos i els hidrats que consumeixis en aquesta fase de menjar incontrolable, aquest suplement també et serà útil en períodes de vacances, quan algun dia vulguis saltar-la teva dieta i gaudir de les menges estiuencs de la zona on estiguis o si et ve de gust una relaxant cervesa freda sota el sol.


Pot passar que et entrin ganes de picar entre hores potser per l’estrès a la feina o per que encara no has començat una dieta equilibrada en aliments complets, en aquests casos pot ajudar-te un supressor de la gana, per eliminar aquests desitjos irrefrenables de picar.


Ara és el moment de començar a posar ordre en la teva alimentació.

Millor cereals integrals que cereals blancs o refinats.

Propietats dels cereals integrals:
• Són més rics en nutrients.
• Prevenen i ajuden a millorar el restrenyiment.
• Milloren la circulació sanguínia.
• Prevenen la diabetis i milloren els nivells de colesterol.
• Disminueixen el risc de patir alguns tipus de càncer.
• Ajuden a controlar el pes corporal, ja que augmenten la sensació de sacietat.


Un estudi va mostrar que el pa integral conté més de 800 substàncies fitoprotectoras en contra de les sol 8 que conté el pa blanc.


Pel seu alt contingut en fibra, i si no estàs acostumat a un consum una mica més alt de fibra, reparteix els teus menjars en 5 o 6 més petites millor que 2 grans al dia, així li serà més fàcil al teu intestí processar aquesta quantitat de fibra a la qual no està acostumat.

(Centre ILS, Tel. 93 424 42 85)

 

LES BEGUDES DE COLA I ELS DIPÒSITS DE GREIX


Un estudi realitzat a l’Hospital Universitari de Aarhus, a Dinamarca. Posa en relleu que beure 1 litre diari de beguda de cua, augmenta el greix del fetge, en els músculs i al voltant dels òrgans abdominals. Aquests dipòsits de greix augmenten el risc de desenvolupar diabetis o malalties cardiovasculars, entre d’altres.


Segons el professor Frank Hu, de la facultat de ciències de Harvard, “els efectes de les begudes de cola van més enllà de l’augment de pes o del greix corporal, ja que suposen una acumulació de greix perjudicial en llocs equivocats”.
Una altra raó més per decantar-te per infusions o simplement aigua, més saludable i possiblement la teva butxaca t’ho agrairà en els temps que vivim.

(Centre ILS, Tel. 93 424 42 85)